top of page
  • Yazarın fotoğrafı

İMM ( ihtiyari mali mesuliyet sigortası )

Güncelleme tarihi: 9 Oca

( ihtiyari mali mesuliyet sigortası )




Tam adı, Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluk Sigortası’dır. Sigortalanan taşıtın kusurlu bulunduğu trafik kazası sonucunda “üçüncü kişilere” verdiği maddi ve bedeni zararlar sonucunda tazminat taleplerinin zorunlu trafik sigortası teminat limitlerinin üzerinde kalan kısmını, sigorta poliçesinde yazılı şart ve limitler dâhilinde teminat altına alır. Manevi tazminat talepleri de sigorta poliçesinde yer alması durumunda belirtilen limitler dâhilinde teminat altına alınabilir.

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası Genel Şartları

  • Maddi ve fiziksel zararları trafik sigortasının yetmediği zamanlarda karşılayan İMM Sigortası, sigortalıyı haklı taleplere karşı olduğu gibi yersiz ve aşırı taleplere karşı da korur.

  • İMM sigortası, Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir.

  • Genel şartları arasında manevi tazminatlar da eklenebilir. Manevi hasarların ölçümü zor olduğundan, güvence ayrıca teminatta belirtilmelidir.

Manevi teminatın eklendiği sigortalarda aylık ücretlerde belirgin farklılıklar görülmektedir. İMM sigortasının kapsamında olan haller, sigortalıya sigortacı tarafından detaylıca aktarılmalıdır.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page